Ади Мантра

ОНГ НАМО ГУРУ ДЕВ НАМО

Преди всяка Кундалини Йога практика, ние трябва да се настроим. Можем да обясним процеса на настройване така – ако искате да гледате телевизия, включвате телевизора на правилния канал. Кодовите думи за да отключим правилния „канал” в Кундалини Йога са звуците: ОНГ НАМО ГУРУ ДЕВ НАМО

ОНГ НАМО ГУРУ ДЕВ НАМО моли за благословията на Създателя, Божествения учител във всеки от нас. Така се свързваме с цяла верига духовни учители, който са предавали древната мъдрост от Учител на Ученик през вековете.

Много хора практикуват йога от чисто физическа гледна точка, и това е добре, заради огромните физически ползи.

Но не подценявайте другите аспекти! Ефектите са далеч по-дълбоки от само подобренията в тялото.

Кундалини Йога е йога на Осъзнаването. Кундалини йога е наука, свещена наука; с други думи тя е духовна практика – а духовността не може да бъде преподавана, трябва да бъде прихваната, като дребната шарка. Тя е заразна. Трябва да се заразите от някой, който вече е заразен. Ето защо и трябва да се настроите към веригата учители – те вече са „я прихванали” – и тази верига включва разбира се нашия Учител Йоги Баджан. Това не значи, че се настройвате към неговата земна личност, а напротив, Вие се настойвате към най-високите аспекти, божествената осъзнатост на всички учители от Златната верига. В същото време стимулирате и събуждате вашия собствен, мъдър, въздигнат и божествен Аз и правите съзнателна връзка с Този, който Ви е създал, който диша във Вас. Уау! Не е малко нещо, това е главна и много важна мантра.

ОНГ НАМО ГУРУ ДЕВ НАМО е телефонния номер на Божествения учител във вас. Така че включете дистанционното в главата си и превключете на канала, който ще Ви даде кристална картина – без смущения и „снежинки” от егото.

ОНГ НАМО ГУРУ ДЕВ НАМО осигурява правилните вътрешни напътствия за Вашата практика Кундалини Йога по метода на Йоги Баджан.