Мантра

“Мантрите не са дребно нещо, мантрите имат сила. Мантра е вибрация на съзнанието във връзка с Космоса. Изкуството на мантрата се базира на знанието, че звука е форма на енергия, която има структура, сила и определено предсказуем ефект върху чакрите и човешката душа” Йоги Баджан

Мантрата е начин за използване на звука за влияние върху Съзнанието. “Ман” значи съзнание и “Тра” значи вълна или “настройка на вибрацията” (както при настройване на музикален инструмент или радио)

Всичко в този свят, до субатомно ниво е в постоянно движение и вибрация. Колкото по-плътен е материала, толкова по-бавно се движи; често вибрацията е толкова бавна или толкова бърза, че не можем да я доловим с директните си сетива. Вибрацията е чиста енергия.

Има честота на вибрация, която кореспондира с всичко във вселената. Щастие или тъга, радост или съжаление са честоти на мозъчни вибрации. Когато пеем мантра, ние избираме да се обърнем към позитивната енергия, която се съдържа в тези срички. Независимо дали е за успех, душевен мир, увеличаване на интуицията или каквато и да е друга полза вградена в мантрата, просто с пеенето и, ние задвижваме вибрациите, които ще доведат до нужния ефект. Всъщност дори няма значение дали разбираме значението на думите или не.

Пеенето на мантра произвежда специфична вибрационна честота в тялото. Звуците и мислите, произведени от тялото и мозъка се излъчват навън. Честотата на вибрация на мантрата ви носи, това което вибрирате. Вие сте като магнит, който привлича към вас вибрациите, които излъчвате. Като вибрация, настроение или състояние предизвикано от пеенето, мантрите са съвместими и съществуват в почти всички вярвания.

В допълнение на вибрациите, които създавате докато пеете мантрата се случва и нещо друго. Това е наистина важно. По небцето и в устната кухина има осемдесет и четири меридиани точки. Когато говорите вие ги стимулирате – тях и съответните им жлези и органи – като ги натискате с езика. И всеки път, когато пеете мантра, вие стимулирате тези точки в специфична последователност, ритъм и позиция – като по този начин инициирате химическа реакция в мозъка и тялото. Представете си, че имате електронна система за сигурност в устата. Натиснете правилният код в небцето и ще получите достъп до мозъка и вътрешните стаи на въздигнато съзнание.

САТ НАМ!

ОНГ НАМО ГУРУ ДЕВ НАМО

СА ТА НА МА