Йоги Баджан

Йоги Баджан, преподава Kundalini Yoga за широка публика за пръв път в историята, въпреки табуто, което повелявало тази тайна да бъде пазена през вековете. Този вид йога е била достъпна само за висшите касти в Индия и изнасянето и извън страната забранено . Той основава в LA първата организация по Кундалини йога през 1969 година, известна под името 3HO – Happy Healthy, Holy Organization, която става реална алтернатива на младото поколение пред дрогата в годините на хипи движението. Йоги Баджан не само преподава физически упражнения, медитация и йога техники за дишане, но учи своите последователи как да живеят, как да се свързват един с друг и с Господ.

Йоги Баджан е известен още като Учителят на Ерата на водолея.

Мотото на Йоги Баджан е “Не живота е това което има значение, а куража, който добавяме към него”. Йоги Баджан напуска земното си тяло на 6-ти Октомври 2004, на 75 години. За много хора той не е наистина “умрял” защото неговото присъствие е толкова живо за нас

На този сайт ще намерите повече информация: http://www.3ho.org/kundalini-yoga/yogi-bhajan/

Сада Сат Каур е учила Kundalini Yoga, Mantra и Naad Yoga директно от Йоги Баджан от 1971. Тя е KRI Lead Trainer за нива I и II, както и ръководи сесии по White Tantric йога пред няколко хилядна аудитория. Тя внася своите дълбоки познания по Кундалини и Наад йога в преподаването си, както и в своите известни албуми “Shashara”, “Angels’ Waltz” и “Mantra Masala
http://www.yogaborgo.com/music.html.

Сада Сат Каур е също хомеопат и нейното име е познато в Йога средите с алхимията да превръща обичайният ден в специално изкуство. За повече от 30 години тя е обиколила света, пеейки манрти и киртан в ашрами, концертни зали, училища и паркове.

В Индия публиката я обгражда все едно е звезда от ранга на Бийтълс. “Ние свирим пред тълпи от 200,000 човека,” казва тя. “Те искат да се докоснат до теб и да вземат автограф. Като отиваме в парковете, когато е празник за Сикхите и те чуят, че “американските Сикхи” ще пеят, не можеш дори да видиш края на това море от хора”.

Новият албум на Сада Сат Каур – Мантра Масала е пълен с блестящ микс от изпълнени с живот уърлд-бийт ритми за йога и танци, както и успокояващи звуци за медитация.

Сада Сат Сингх е председател на борда на организацията по йога, основана от Йоги Баджан – 3HO  International (Happy, Healthy, Holly Organization) www.3ho.org, както и член на Изпълнителния комитет за обучение на учители към Kundalini Research Institute (KRI)

Той е KRI Lead Trainer за нива I и II и води обучаващи програми за учители, както и работни групи в Европа и САЩ.

Сада Сат Сингх е съосновател на Yogi Tea Company и е овладял директно от Йоги Баджан йогийска билкология и билколечение, както и тантрическа нумерология.

И двамата са сертифицирани водещи преподаватели на I-во и II-ро ниво курсове по Кундалини йога, практикуват и преподават Кундалини йога от 1970 година, когато стават ученици на Йоги Баджан. Сада Сат Каур живее и преподава в Италия със съпруга си Сада Сат Сингх в техния красив ашрам The Yoga Borgo di Guru Ram Das, в хълмовете на Умбрия, Италия. www.yogaborgo.com. През по-голямата част от времето си двамата пътуват в САЩ и Западна Европа, за да водят обучения и сесии по Кундалини йога.